21 Ocak 2016 Perşembe

ip kamera nedir ?

ip kamera internet üzerinden görüntü aktarımı yapan kendi içinde küçük bir görüntü sunucusuna sahip gelişmiş teknoloji ürünüdür . eviniz ile iş yeriniz arasında yada aracınız ile dünya arasında görüntü aktarımı yapan ip kamera cihazları ile artık hiç bir sınırlama olmadan istdiğiniz iki nokta araında görüntü aktarımı yapabilirsiniz . ip kameralar kablolu ve kablosuz olmak üzere iki farklı şekilde satılıyor . Kablosuz ip kamera cihazları sadece elektriğe bağlanarak internet'e kablosuz olarak bağlanıyor ve görüntü aktarımına başlıyor , kablolu ip kameralar için ise bir internet kablosu çekmeniz gerekiyor , kablolu ip kameralarda kablosuzlar gibi çalışıyor yani kamerayı bağladığınız yer neresi olursa olsun dünyanın her yerinden canlı olarak izleyebiliyorsunuz .

ip kameralar sayesinde karmaşık sistemlerden kurtulduk ve tek bir kamera ile görüntü aktarımnı yapmaya başladık bu cihaz çıkmadan önce en azından bir kayıt cihazı , bir bilgisayar , Capture cihazı ve hızlı bilgisayarlar isteyen aktarım programları gerekiyordu işte tüm bu cihazların ve programların yerini tek bir cihaz aldı ve ip kameralar dünyaya geldi :).

ip kameralar her kamera gibi güvnelik kamerası sistemleri olarak da çalışabiliyor daha doğrusu bu çok yönlü bir kamera olduğundan siz hangi amaçla kullanırsanız o amaçla çalışıyor ve size hizmet etmeye devam ediyor .